Klíma beszerelés

Az ingyenes felmérést követően, ahol megegyeztünk minden részletben, elkezdjük egy kiválasztott időpontban a klíma beszerelését. Nem okozunk meglepetéseket, minden úgy fog történni, ahogy előzetesen megbeszéltük.

A szerelést megelőzően ajánlatos, hogy elpakoljanak a szerelési területről. Ezt a helyet az ingyenes felmérés során előre leegyeztetjük. Ha valamit nem lehetséges eltávolítani, akkor szükséges letakarni, hogy a fúrás közben a por ne szálljon rá és semmilyen esetre se okozzunk kárt azt értéktárgyakban, bútorokban.

Ajánlatos továbbá, hogy utána járjon, hogy felszereléshez szüksége van-e engedélyre. Ez olyan esetekben szükséges, amikor az épület műemlékké van nyilvánítva, ezért csak engedéllyel lehet fúrni, vagy amikor társasházban, vagy panellakásban él. Az előbbi esetben érdeklődjön a helyi önkormányzatnál, vagy látogassa meg a weboldalukat, utóbbi esetben pedig a közösképviselőnél kell érdeklődni, hogy szükséges-e bármilyen engedély az átalakításhoz.

Mielőtt elkezdenénk felszerelni a készüléket megcsináljuk az alapozó folyamatokat. Elkezdjük a csövek és vezetékeknek a helyét kialakítani, kifúrjuk a falakat ahol szükséges, illetve elkészítjük a kondenzvíz elvezetését is. Itt figyelünk arra, hogy csak ott fúrjunk, ahol a falban nem fut villanyvezeték, vagy fűtéscső. A csövek elhelyezése az előre megbeszélt módon történik, vagy bevéssük a falba, vagy takaróelemmel szereljük fel a falra.

A vésés nagyobb munkálatot jelent, mivel bontani kell a falat, illetve arról sem szabad megfeledkezni, hogy a felszerelést követően újra kell festeni az adott részen. A véséssel elkészített csövezés sokkal esztétikusabb, szebb látványt nyújt, mivel egyáltalán nem látszik, nincs a falon kábeltakaró – de költségesebb is.

Ha a csövek helyét kialakítottuk, akkor felszereljük a kültéri tartó konzolt, amelyen a kültéri egység fog elhelyezkedni, illetve a beltéri tartó alaplemezt is felszereljük. Ezután magukat az egységeket is felszereljük a helyükre, és elkészítjük a csővezetékeket is. Ha ez meg van, akkor összekötjük az elemeket, a csőrendszert vákumozzuk, és feltöltjük hűtőközeggel, ha szükséges.

Ezután már csak az elektromos összekötés van hátra, amely során a készüléket rákötjük a hálózatra, és kész is a beszerelés. Ezt követően már csak a tesztelés van hátra, amely során megnézzük, hogy működik-e a klímaberendezés, és megvizsgáljuk azt is, hogy a nagyobb terhelést is bírni fogja-e a rendszer, elvégezzük a nyomáspróbát is.

Még az átadás előtt útmutatást nyújtunk Önnek, hogy hogyan kell használnia a klímát, felhívjuk a figyelmét a karbantartás fontosságára és biztosítjuk arról, hogyha bármi probléma van a klímával, minket nyugodtan kereshet. Ezután átadjuk Önnek a klímát, amelyet örömmel használhat.